• Haberler
  • YENİMAHALLEDE YAŞAYAN DEĞERLİ HEMŞERİLERİM İMAR PLANLARIN ASKIDA

YENİMAHALLEDE YAŞAYAN DEĞERLİ HEMŞERİLERİM İMAR PLANLARIN ASKIDA

YENİMAHALLEDE YAŞAYAN DEĞERLİ HEMŞERİLERİM İMAR PLANLARIN ASKIDA
YENİMAHALLEDE YAŞAYAN DEĞERLİ HEMŞERİLERİM
 
Mahallenizi ilgilendiren imar planları hakkında bilgi vermek istiyorum.
 
DOĞALSİT İMAR PLAN BÖLGESİNDE KALAN 2B PARSELLERİNDEN OLUŞAN ÖZEL PROJE ALANINDA YAŞAYAN KOMŞULARIMIZ ASKIYA HAZİRAN AYINDA ÇIKAN İMAR PLANLARININ KENDİLERİNE UYMAYAN KISIMLARINA İTİRAZ ETMİŞLERDİ.
 
İTİRAZLAR YENİMAHALLELİ İÇİN BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEDİ.
 
Mahallenizin itirazlar sonrası imar planları askıda olup Beykoz’da yaşam hakkınızı korumak için itirazını 14 Şubat 2024 akşamına kadar yapınız.
 
BU PLANLARDA BİR SIKINTI VARDIR. BU SIKINTI, YAŞAYAN NÜFUS İLE PLAN NÜFUSUNDA ARTIŞ SAĞLANMAMIŞTIR. BU PLANLAR VAR OLAN BARINMA HAKKINI SAĞLAMIYORSA KİMİN İŞİNE YARIYOR.
 
Mülkiyet sorunun çözdük diyerek 2b den tapu sattılar, sonra 3 tarafı ormanla çevrili parseli önce ağaçlandırılacak alan sonra park alanı yaptılar.
 
ORMANDA KALAN PARSELLER SORUNU DEVAM EDİYOR. BU BÖLGELERDE YAŞAYAN ONBİN KİŞİLİK YAŞAYAN NÜFUS İMAR PLANLARINDA YOK SAYILDIĞINDAN BU BÖLGEDE YER ALAN PLAN SONRASI NÜFUSU 5800 KİŞİYE KADAR DÜŞMÜŞTÜR.
 
BU İMAR PLANLARINI YAPAN BEYKOZ BELEDİYESİDİR. SADECE ONAYLANMAK ÜZERE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞKLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLANMAKTADIR. 
 
Yenimahalle’nin diğer imar planı etabında da askı süreci devam etmektedir. NAZIM İMAR PLANI ve Beykoz Belediyesince yapılan UYGULAMA İMAR PLANI SÜRECİ DE aynı anda DEVAM ETMEKTEDİR.
 
Hemşerilerimize sormadan, Muhtarlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Derneklere sormadan yapılan planları 14 ŞUBAT 2024 TARİHİNE KADAR ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ VE BEYKOZ BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONTROL ET, BEYKOZDA YAŞAM HAKKINI KORUMAK İÇİN İTİRAZINI YAP.
 
Beykoz Belediyesinin İnternet Sitesini Aşağıda Yazıyorum, Oradaki Siteden Parsellerinizin İmar Durumun Kontrol Edebilirsiniz.
 
Saygılarımla
 
Mimar
Alaattin Köseler